BLOG sis'R'

Wednesday, July 27, 2011

Sambut Birthday...

Assalamualaikum....

Sebut je pasal birthday..mesti org terus ingat kek dan hadiah kan...
siapa yang tak happy kalo dapat kek dgn hadiahkan...budak2 lagi la suke.
kalo org dewasa  plak camni critenye...

1) Yang dah kawen > tunggu hadiah or ucapan dari hubby or wife

*dlm hal ni biasanye para suami ni jarang ingat tarikh2 keramat ni..even tarikh kawen pun lupa..tak caya tanya org dah kawen, lagi2 yg dah lama kawen tu..hahaha.....makanya...merajuk la para isteri coz kekdg bukan hadiah yg dinakkan tapi ucapan tanda ingatn...tu jer...(mcm kes aku jer.. hahaha..)

2) Yang masih bujang trang tang tang tapi dah ada special  >

* yang bujang tapi dah ada special, sure sanggup beli apa shj utk tunjukkan rasa rasa cinta n syg..(time ni kentut pun wangi .. haha) tak sabar tu.. time ni jugak la rasa mcm dunia ini ana yg punya!!! lagi-lagi kalo dapat buat surprise kan kan kan!!!tu siap tunggu detik 12.00 tgh mlm tu....haha tul tak?? teman udah berpengalaman weh...kihkihkih...

3) Yang bujang trang tang tang tapi tak de special

* mula la rasa ...kalo la ada teman hidup ke bf or gf..kan best...hehehe.  tapi...tapi ...ada tapinye..kalo ada byk geng (student le biasanyer) in group..time ni le kita raikan kwn baik kite...biasanye g makan kat fast food reramai n share2 beli hadiah....time ni paling best kan!!!rindunye zaman kolej...baru kutahu aku semakin tua...huuuuu

Walau apa pun status kome...tiap2 thn kita jarang sekali  lupa tarikh lahir sendiri kan...(ada gak yg lupa sebenonyer..kan). sebenarnya time ni la kita patut ingat mak kite yang telah bertarung nyawa utk melahirkan kita...sepatutnya pernghargaan tinggi patut kita bagi kat mak kite...bagi dema tabik springggg ker!!!ada ke cam tu...boleh ler..yg jauh call2 ler ucap T.Q , yg dekat2 jgn mintak belikan kek, patut kome bagi kek kat mak tu sebab dia yg lahirkan kite time tu...huhhh..okey ker??
Bila time birthday patutnye kita  :

> buat sujud syukur kerana masih diberi nafas
> buat  solat hajat minta kesejahteraan dan keberkatan hidup
> ucap terima kasih kepada ibu bapa yang melahirkan kite
> ada rezki lebih buat majlis kesyukuran atau bersedekah
> berubah menjadi yang lebih baik dan terbaek punya...
> lain2 yang difikirkan sesuai tapi yg baik2 tak xmenyalahi agama tau!!

Ingat !!!

"Hidup kite mcm sebatang rokok....makin lama makin sampai ke penghujungnya"


fikir2kan dan selamat beramal...cewahhh tiru ayat pakar motivasi plak..peh!!!

* sebenarnya aku tulis sempena hari lahir aku hari ni ..hahahaha..
   Sila beri ucapan ..oppp.. sila doakan aku ye..(siap minta lagi..tah apa2 la aku ni...)

-tamat-

2 comments:

  1. hai kak!happy birthday..semoga sentiasa bahagia dan dirahmati..aminnn.. Setuju dengan perjalanan hidup kita macam sebatang rokok.

    ReplyDelete
  2. t.q miszlimau..sama2 kita ambil pengajaran..akak ni pesan pd diri sendiri jgk..

    ReplyDelete