BLOG sis'R'

Monday, September 19, 2011

Opah Cute

Assalamualaikum..


Bulan Julai lepas aku baru dapat cucu 2 orang (bkn kembo) mak deme lain2..sebab 2 org anak sedara aku bersalin selang sehari.
Yang menariknya tarikh kelahiran antara kedua2 baby itu adalah tarikh lahir aku..berturut2 tiga hari...bukan senang kan!!!.huishhh...dah tua rupanya aku...

Tu la pasal...deme kena panggil aku 'opah' ler...kalo bahase org perak Opah tu bermaksud nenek..walaupun aku masih muda lagi (wahahaha..geli telinga aku dengo!!!)

So sesapa yg rajin baca post kat blog ni...jgn terkejut lak ehh..rasa2 cam best jer nickname tu ye..hahaha...

---tu jer----

Tuesday, September 6, 2011

Rahsia tarikh tahun 2011..

Assalamualaikum..

Dalam banyak2 sms yang diterima tahun ni..ada satu sms yang sgt menarik.
Mungkin kome pun pernah dpt sms ni tapi tak ape la kite kongsi sama-sama ek..
tak salah pun kan...Ni sms nya..

"Tahun ni kita akan mengalami 4 tarikh yg jarang berlaku dalam tahun yang sama iaitu 1/1/11, 11/1/11, 1/11/11, 11/11/11. Bukan itu saje, cuba ambil 2 nombor terakhir di mana tahun kita dilahirkan dan tambah dengan umur kita pada tahun ini. Keputusannya ialah 111.

Contoh pengiraan :

Tahun lahir 1972 + umur tahun ini (39 tahun) >> 72 + 39 = 111

Cuba lah!!!

Pada bulan Oktober tahun ini . ada 5 kali hari Ahad, 5 kali hari Isnin dan 5 kali hari Sabtu.
Mengikut kajian, ini hanya akan berlaku sekali dalam setiap 823 tahun.

SUBHANALLAH!!!!

Sekadar ingin berkongsi maklumat dan kebesaran Allah SWT..


-end-