BLOG sis'R'

Thursday, May 31, 2012

Hari Keluarga@Kuala Selangor - Siri 1

pemandangan dari apartment
Assalamualaikum kepada pembaca yang singgah di sini...

Tahun ini keluarga aku mengadakan hari keluarga di Pantai Indah Seaview, Pantai Remis, Kuala Selangor..Kami namakannya HIKMAH PERKHASA..iaitu Hari Ikatan Ukhuwah Persatuan keluarga kami..sebelum ni aku ada buat entry tentang tempat ni.....ini  kali kedua menjejak tempat ni.. plan hari keluarga ni dah dirancang sejak bulan Januari lagi...apa lagi jom baca apa kami buat kat sana...


26 Mei 2012

Semua persiapan program telah diatur dengan rapinye..huhu..tak sabo nak ke sana..perang promosi berlaku dalam group FB...masing2 mencanang supaya ahli kuarga semua dapat berkumpul..maklumlah kami ni keluarga besar macam2 hal lah yang ada...ada boleh pegi..ada yg 50-50..ada yang koje..ada yang ikut org ..emm tak de pendirian langsung...

Aku  dengan Mr hubby bertolak lambat sikit sebab dia koje sekerat hari... dan adik aku tumpang gak pasal hubby dia(org kuat program) dah pi dulu untuk persiapan di sana sebab adik aku tu koje juge sekerat ari...Tunggu punya tunggu pukul 3.00pm baru mr.hubby sampai umah...dalam 3.30pm baru la bertolak ke Kuala Selangor. Kami melalui Klang terus ke Kapar dan menuju ke Kuala Selangor..Actually tak sampai lagi  ke bandar Kuala Selangor tu...ada Petronas Sg Sembilang dan ada simpang masuk ke Pantai Remis tu..tengok2 jam, perjalanan dalam sejam jer.....tak jauh pun...
ini la apartmentnye.. 3bilik 2 bilik air
  

Subhanallah..cantikkan!! pertembungan sungai dan laut>> muara
gambar atas semasa air pasang.. gambar bawah semasa air surut..
Sampai jer kat apartment...persiapan dah sempurna tinggal nak jalankan jer...ahli kuarga aku yang lain ramai yang belum sampai...dengar crite ramai yang sesat barat..hehehe...ye lah dari Perak,Pahang, KL dan Johor pun ada..Sementara tunggu semua sampai aku ngan yang lain main lelayang...angin bertiup sangat kuat ..layang2 terbang tinggi....huhuhu..best sangat kome!! Ada juga  yang dah terjun kolam dah...
macam tapak kaki pulaks....pemandangan dari tingkat 9
apartment menghadap laut
Menjelang senja..ramai yang dah tiba...suasana semakin meriah sebab petang tu kami bersantai2 sambil berkelah makan2 makanan yang masing2 bawak..huhh!! macam2 ado....nasik minyak pun ado...

Selesai solat magrib berjemaah kat dewan solat tingkat bawah sekali, kami pun makan malam...oder katering luar jer...dah siap makan tu diadakan ceramah tentang Palestin oleh penceramah undangan..penceramah ini terlibat sebagai aktivis sukarelawan bantuan kemanusiaan ke Gaza,Palestin.
Sebak dan terharu seketika...betapa bertuahnya hidup kita di Malaysia...

                                                                                 http://www.aqsasyarif.org.my/

wilayah Palestin (warna hijau) makin lama makin kecil diambil oleh Israel
Penceramah ni mengadakan ceramah ini bertujuan untuk mengumpul dana rakyat Palestin melalui konsep satu keluarga satu lampu. Ini bermakna satu keluarga di sini memberi lampu(sumbangan) daripada sebuah keluaga Palestin di sana...semoga ianya memberi kesedaran kepada kita di celah kegembiraan yang kita rasai di sini..sesiapa yang nak menderma boleh buka website atas tu..
sedikit sumbangan daripada PERKHASA
Selesai ceramah tu...acara karaoke nasyid pulak diadakan atau Nasyid Idol..hehehe...ramai  yang berbakat tapi malu2 pulak..maklumlah penceramah tu ada di situ sambil menikmati jamuan malam...tambahan pulak tempat tu terbuka...ada juga family day daripada kumpulan lain diadakan bersebelahan tempat kami..maka berlawan2 la karaoke tempat kami ngan tempat sebelah...lantak kome!!..aku hanya mampu gelak jer...hahaha..
juara karaoke nasyid..pakai kain pelikat lagi..hahaha

Cerite bersambung untuk hari kedua..apa yg kami buat?....lagi best...tunggu!


p/s>>>Adoi..penat ...dah lama tak menaip..akhirnya dapat juga satu post utk bln Mei ni..teruk betul...






5 comments:

  1. wahhh kuala selangor lagi..cantiknye pantai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik..rasa kalo ada free nak pi lagi makan seafood.

      Delete
  2. Bestnya dapat berkumpul...cantiknya pantai!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukun senang nak berkumpul semua..masing-masing ada tugas..tu pun ramai yang tak dapat join.

      Delete
    2. * bukun = bukan hehehe typing error!! hehe

      Delete