BLOG sis'R'

Saturday, November 10, 2012

Cuti bermula..lalalala...

Terasa ringan dan tenang otak  hari ni...yeeaah.. dah start cuti sekolah. Dengan kata lain aku pun cuti juga la...yuhu...Sepanjang tahun ni tersangatlah banyak aktiviti start Januari sampailah cuti November ni...kalo nak listkan... fengsan!!! Sekolah dlm bandarkan.... faham-fahamlah.. dalam cuti ni pon kena ke sekolah juga untuk kerja-kerja yang tertangguh dan urusan pengemasan...

jamuan akhir tahun
Penutup hari persekolahan semalam...diiringi tangisan sedih...7 orang rakan sekerja bertukar ke negeri dan sekolah lain..suasana pilu!..aku pon sama menangis sebab ada dikalangan kawan-kawan yang bertukar sudah lama di sekolah ini..

Aku jer dah 13 tahun di sekolah yang sama. First posting masih belum pindah ke sekolah lain...kekadang ingin juga mencari kelainan di sekolah baru tapi sebab rumah dah kat sini..alamat berkampung kat sini jer la...Nak tukar sekolah lain takut pulak dapat jauh dari rumah dan yg paling penting takut  jalan jemmmm walaupun tempat keje tu dekat je......huhuhu..

Aku pun tak tau sampai bila boleh stay kat sekolah ni....kene redeployment baru tukar agaknya...hahaha....jikalau orang tak suka tak apa...cam lagu jer kan...hehehe.....tetap dan berpencen kot kat sini....apa-apa pun perlu bersyukur...selesa juga kat sini, nak pegi koje pun tak de masalah sangat cuma kena keluar awal sikit jer utk elak jemmm...dah rezeki kat sini kan...terimalah seadanya......


dengan sebahagian murid....dah hujung tahun
ramai yang dah coti dulu..

Durian kat kampung dah nak gugur  gamaknya...mr hubby yang excited ajak balik kg ...hantu doyan komer....minggu depan coti selang seli untuk mr. hubby sebab dia org swasta....jadi suri rumah sepenuh masa la aku yer...... rasa cam mati kutu plak bila cuti-cuti ni...biasa tak menang tangan...ohhh ya...banyak undangan kenduri kawen sepanjang cuti ni.....minggu depan turun JB..makan kenduri lalalalala.....







>>>>>>>>macam-macam cerita pasal bulan Disember ni...dah plan nak gi bercuti....bikin gabra jer....


2 comments: