BLOG sis'R'

Monday, November 19, 2012

Oh, Palestin!!!

Tiap-tiap hari kita dengar dan tengok kat tv tentang keganasan Israel ke atas Gaza...kesan buruknya siapa lagi ...rakyat Palestin! tak sanggup tengok gambar-gambar kematian dan kecederaan terutamanya kanak-kanak..menitis air mata..

Bonda aku berpeluang ke negara Palestin pada tahun lepas dan beliau sangat sedih dan kasihan dengan kemiskinan hidup rakyat yang sangat jauh ketinggalan dlm pembangunan..sedang kekuasaan tentera Israel makin kuat mencengkam..
credit : google
Kita hanya menonton..mendengar ..marah, geram..macam-macam lagi kan...bagi yang prihatin dan yang sudah membantu sebagai sukarelawan dan dermawan..Alhamdulillah...tahniah atas pengorbanan kalian..Kita ?? Bagi yang ingin membantu boleh menghulurkan bantuan melalui banner di bawah atau like di facebook Islamic Relief Malaysia(IRM) untuk mendapatkan info terkini berkaitan Gaza..


Menurut news semalam..pertubuhan ini sangat-sangat memerlukan sumbangan untuk membeli ubat-ubatan kepada masa kekejaman...

Sama-samalah kita berdoa untuk mereka..


aminnnnnn   doa..copy paste
from Ustazah Siti Norbahyah Mahamood




mode : sedih, geram, marah..





>>>>>>>>>>tak sampai hati nak letak gambar mangsa kekejaman...(ayat pun skema jer...)






6 comments:

  1. mmg sedih kan.. tgk kat berita tu pun rs say sgt ati

    ReplyDelete
  2. sedih sangat tengok keadaan dorang...
    Aaminn

    ReplyDelete
  3. T.kasih..semoga doa-doa kita termakbul....

    ReplyDelete
  4. Apa daya kita. Cuma doa n derma yg dpt kita berikan. Smoga mrk dlm perlindungan Allah SWT...... :((((

    ReplyDelete